Je eerste huis kopen? Spannend!

Een huis kopen is niet zomaar iets, en vooral niet als je voor het eerst de woningmarkt betreedt. Waar moet je eigenlijk beginnen? Onze ervaring is dat veel starters dit niet goed weten. Bij Hans Janssen begrijpen we dat als geen ander. Daarom begeleiden we je graag met het realiseren van jouw eerste, eigen droomhuis.

Weet jij wat je maximaal kunt financieren?

Als je op huizenjacht gaat moet je snel kunnen handelen. Daarom is belangrijk dat je weet hoe je er financieel voor staat. Als je weet hoeveel je kunt (en wilt) lenen heb je een voorsprong op anderen die dit nog moeten uitzoeken. Onze handige rekentool geeft je direct een indicatie wat je maximaal kunt lenen.

Starterslening

Heb je een huis op het oog, maar is dit net buiten jouw bereik? Check dan even of jouw gemeente een starterslening uitgeeft. 

Een starterslening is een lening waarmee je nét een beetje extra kunt lenen voor de aankoop van je eerste woning.  De Starterslening overbrugt namelijk het verschil tussen de koopsom van het huis (tot maximaal de Loan to Value) en de (eerste) hypotheek bij de bank. Hierdoor wordt dat ene speciale huis tóch mogelijk.

Een voorbeeld:
Jouw maximale hypotheek bedraagt € 310.000, maar het huis dat je op het oog hebt kost € 340.000. Je kunt dan het verschil van € 30.000 financieren met de starterslening.

Op de website van het SVn kun je zelf controleren of je voor de starterslening in aanmerking komt en welke voorwaarden jouw gemeente hanteert.

Huis op het oog?

Een woning vinden is lastig in deze huidige markt. En een woning kopen is niet iets dat je dagelijks doet. Inmiddels neemt 33% van de kopers een aankoopmakelaar in de hand om ze te laten begeleiden door iemand die kennis heeft van de lokale woningmarkt, de bouwkundige en juridische  aspecten en die ze adviseert bij het uitbrengen van een scherp, maar realistisch onderhandelingsbod.

Wil je weten wat een aankoopmakelaar voor je kan betekenen?  download het E-book ‘huis kopen’. Ook handig als je zelf op huizenjacht gaat.

De Hans Janssen manier

Is het kopen van je eerste huis spannend? Zeker weten! Maar hou het vooral ook leuk. Wij vinden dat het kopen van een huis een feestje moet zijn en het je vooral geen zorgen of stress moet opleveren.

Bij Hans Janssen loodsen wij jou soepel door het hele aankoopproces: Van het uitzoeken welke hypotheek het best bij jou past, tot de sleuteloverdracht bij de notaris. En dat doen we op onze eigen Hans Janssen manier: duidelijker, prettiger en leuker!

Wil je meer weten over jouw financiële mogelijkheden of wat wij voor je kunnen betekenen als aankoopmakelaar ? Maak een vrijblijvende afspraak. Vul het onderstaande formulier in en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.

Aanvraagformulier vrijblijvende informatie