Skip to content

In voorbereiding: Hortus Ludi

6531 KT Nijmegen

0 vrij van 11

Project website

  1. Home>
  2. Nieuwbouw>
  3. Koop Nijmegen In voorbereiding: Hortus Ludi

Hortus Ludi is een nieuw en bijzonder nieuwbouwproject in Nijmegen.

Er ontstaat iets moois aan de Dobbelmannweg, een moderne interpretatie van de historische gebouwen van het voormalige kloostercomplex waar het onderdeel van is. Hortus Ludi past daarom perfect in deze dynamische stad aan de Waal.

WONINGEN

In de sfeer van de kloostertuin komen twee bijzondere en ingetogen woongebouwen met ieder een eigen type woning. Het poortgebouw verbindt de twee woongebouwen en is de entree naar de gezamenlijke kloostertuin. Deze 11 ruim opgezette stadswoningen sluiten aan op een beschut privé plekje dat uitloopt in een prachtig groene, bloemrijke en beschutte kloostertuin. De tuin deel je enkel met je buren, dat is leven in Hortus Ludi!

DUURZAAM

Hortus Ludi wordt een duurzaam plan in de breedste zin van het woord. Energieneutraal, klimaatadaptief en natuurinclusief. Energie wordt opgewekt, bufferen water voor hergebruik in de kloostertuin en duurzame materialen worden toegepast. Niet alleen duurzaam en gezond, maar ook een plek om even gezellig met je buren bij te kletsen of samen te komen bij de riante eettafel.

UNIEK

Het unieke van Hortus Ludi zit in het gezamenlijk wonen rondom de bijzondere tuin maar ook in de next level duurzaamheid van de gebouwen: constructie én gevel van hout, groene zichtbare daken, waarin biodiversiteit centraal staat. Door het vele aanwezige groen en de honderden nestkasten in de gevel is het niet alleen een duurzame toekomstbestendige wijk voor mensen, maar ook voor dieren. Vanaf volgend jaar zal iedere passant opmerken dat er iets bijzonders is ontstaan in Nijmegen.

Start verkoop juni 2021

Kenmerken In voorbereiding: Hortus Ludi

Overdracht

Prijs
StatusBeschikbaar

Oppervlaktes en inhoud

Geen eigenschappen

Overig

Project websiteIn voorbereiding: Hortus Ludi

Bouwtypes In voorbereiding: Hortus Ludi

Maandlasten In voorbereiding: Hortus Ludi

Ligging project 'In voorbereiding: Hortus Ludi'

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

41%

20% NL

28%

20% NL

30%

20% NL

Aantal inwoners

In de gemeente

173.557