Montfoort

Monfoort

Montfoort is een geliefde woonplaats, een echte stad met een dorps karakter. Het stadje maakt deel uit van het Groene Hart: het prachtige groene gebied tussen de steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam, midden in de Randstad.

Het is een van oorsprong middeleeuws stadje. Er staan nog steeds veel gebouwen met een cultuurhistorische waarde. De Hollandse IJssel stroomt midden door het centrum en er zijn volop wandel- en fietsmogelijkheden in de aantrekkelijke landelijke omgeving.

Leuk om te weten: in Montfoort wordt volop carnaval gevierd! Er is een heuse optocht en de stad wordt omgedoopt tot Knopengein.

13.996

Inwoners

5.730

Woningen

1.435

Bedrijven

Voorzieningen

Ondanks dat Montfoort een klein stadje is zijn er voldoende voorzieningen. In het centrum zijn diverse winkels en horecagelegenheden. Aan de rand van het centrum en daarbuiten zijn supermarkten als de Jumbo en Albert Heijn te vinden.

In het landelijke gebied kun je heerlijk wandelen, sporten of recreëren aan de Hollandsche IJssel. Er zijn diverse basisscholen, sportvoorzieningen en gezondheidscentra.

Horeca

Montfoort is een bourgondische stad en zit vol met horecagelegenheden. Zo kun je voor een heerlijke lunch, dineren en high-tea terecht bij Het Oude Stadhuis en Kasteel Monfoort. Bij de Heeren van Montfoort kun je genieten van de Frans-Hollandsche keuken. Wil je echt culinair verwend worden? Dan zit je goed bij De Schans! Een afzakkertje neem je bij Café Bolle Harry of Café de Plaats.

Bereikbaarheid

Montfoort is centraal gelegen. Er rijden diverse bussen met een directe verbinding naar Utrecht. Binnen een half uur sta je met de bus in hartje stad. De uitvalswegen A2 en A12 bereik je binnen 5 autominuten.

Bezienswaardigheden

Kasteel Montfoort is naast een populaire trouwlocatie een heerlijke plek waar je terecht kunt voor een gezellige high tea, high wine, lunch en diner. Wie in de sprookjesachtige entourage luncht of dineert voelt zich een ware graaf of gravin.

Houd je van fietsen? Dan zit je goed in Monfoort. Hier starten diverse fietsroutes langs gezellige plaatsen als Linschoten, Oudewater en IJsselstein.

Woningaanbod in Montfoort

Bekijk: koop Nijmegen Jan Brinkhoffplantsoen 28
Beschikbaar Hoofdfoto van Nijmegen Jan Brinkhoffplantsoen 28

Jan Brinkhoffplantsoen 28

6543 KA, Nijmegen, Nederland

Bekijk: koop Beugen Laan De Wijze 1
Beschikbaar Hoofdfoto van Beugen Laan De Wijze 1

Laan De Wijze 1

5835 DS, Beugen, Nederland

Bekijk: koop Nijmegen Groesbeekseweg 100
Beschikbaar Hoofdfoto van Nijmegen Groesbeekseweg 100

Groesbeekseweg 100

6524 DK, Nijmegen, Nederland

Bekijk: koop Boxmeer Sambeekseweg 12a
Beschikbaar Hoofdfoto van Boxmeer Sambeekseweg 12a

Sambeekseweg 12a

5831 GK, Boxmeer, Nederland

Bekijk: koop Wijchen Graafseweg 94
Beschikbaar Hoofdfoto van Wijchen Graafseweg 94

Graafseweg 94

6603 CJ, Wijchen, Nederland

Bekijk: koop Wijchen Graafseweg 676
Beschikbaar Hoofdfoto van Wijchen Graafseweg 676

Graafseweg 676

6603 CN, Wijchen, Nederland