Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Pastoor Hootsmansstraat 9 6644 CC Ewijk

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 450.000,- k.k.

In de dorpskern van Ewijk, op steenworp afstand van winkels staat dit grotendeels gerenoveerde VRIJSTAANDE WOONHUIS. Het woonhuis is aan de achterzijde in 2020 zeer royaal uitgebouwd. De voormalige eigenaar heeft de woning voor 70% gerenoveerd, we zijn op zoek naar een koper die de laatste 30% gaat uitvoeren. Als de renovatie is voltooid beschikt u over een ontzettend leuk woonhuis waarbij het aantal vierkante meters aan woonoppervlak kan uitgroeien tot circa 185 m2. Op dit moment kan met name de verdiepingsvloer niet meegerekend worden in het woonoppervlak. Middels het realiseren van een doorgang op de eerste verdieping naar de aanbouw of het realiseren van een tweede vaste trap naar de aangebouwde eerste verdieping kan echt een groot woonhuis worden gerealiseerd.

Persoonlijk denken we dat u dit woonhuis van binnen gezien moet hebben, we lichten dan graag de mogelijkheden verder toe. Bent u zelf handig en een klusser? Dan kunt u met een relatief beperkte investering een royaal woonhuis realiseren in een prijssegment waarin u in de regel minder vierkante meters aan woonoppervlak aangeboden krijgt.
Door omstandigheden is de voormalig eigenaar niet meer in de gelegenheid geweest om de woning af te bouwen. Een unieke kans dus om het naar eigen zinnen af te maken!

Verkoper biedt de mogelijkheid aan om gebruik te maken van een projectaannemer. Ook als u niet over 2 rechterhanden beschikt kan samen met deze projectaannemer een plan tot verdere afwerking worden samengesteld tegen een (scherpe) meerprijs. Deze keuze is uiteraard geheel aan u.

Algemeen
– Bouwjaar: 1962 en de laatste jaren grotendeels verbouwd
– Woonoppervlak: 113 m2
– Overig inpandige ruimte: 75 m2
– Perceeloppervlak: 426 m2
– Inhoud: 691 m3
– Energielabel: C

Indeling

Begane grond: entree, hal met een trapkast. Aan de voorzijde van het woonhuis een woonkamer welke aan de zijkant is uitgebouwd. De aanbouw is toegankelijk middels fraaie houten deuren en voorzien van een haardpartij en openslaande deuren naar de tuin. De woonkeuken is voorzien van een houten keuken met inbouwapparatuur. De vroegere badkamer is een provisieruimte geworden.
Zoals reeds aangegeven is de woning aan de achterzijde groots uitgebouwd, deze verbouwing dient nog voltooid te worden. In de aanbouw op de begane grond een achteringang met een toiletruimte, een multifunctionele bijkeuken en berging. Ons advies is om de berging te voorzien van kozijnen waardoor een slaap-/ of werkkamer op de begane grond kan worden gerealiseerd.

Eerste verdieping: overloopje met voldoende bergruimte onder de kap en c.v.-opstelling (Remeha Avanta, 2010, eigendom). In het oorspronkelijke woonhuis is op de eerste verdieping een badkamer gebouwd in de voormalige slaapkamer aan de voorzijde. Deze badkamer is voorzien van een douche, ligbad, toilet en een dubbele wastafel. Eén slaapkamer aan de achterzijde. Een idee is om hier een doorgang te maken naar de “nieuwe” aanbouw.
In de aanbouw was de voormalige eigenaar voornemens een viertal slaapkamers te realiseren. De foto’s geven een impressie hoe ver deze verbouwing is gevorderd. De dakramen zijn reeds geplaatst. De wanden, de vloeren en het dak dienen nog te worden afgewerkt.
Een alternatief voor de doorgang boven is het plaatsen van een vaste trap in de bijkeuken. Praktisch gezien zou 1 van de 4 slaapkamers ingericht kunnen worden als 2de badkamer.

Tuin
De tuin/oprit is grotendeels bestraat. De tuin aan de noord- en westzijde dient nog te worden ingericht.

Verder
– De kap is grotendeels geïsoleerd;
– Nagenoeg geheel voorzien van isolerende beglazing (HR++); het bestaande kozijn in de badkamer is voorzien ven enkel glas;
– De begane grond vloer in het oorspronkelijke woonhuis is niet geïsoleerd, de aanbouw wel;
– Het oorspronkelijke woonhuis is voorzien van nieuwe buitenmuren en nieuwe pannen;
– De gevels en de kozijnen in het voorhuis zijn vernieuwd in 2016; de gevels zijn geïsoleerd met steenwol;
– De aanbouw is van 2020;
– De woning wordt in beginsel geleverd in de staat zoals deze er nu bij staat.

Kortom, een huis met mogelijkheden. We nodigen u graag uit voor een bezichtiging!

  • 113 m2
  • 426 m2
  • 5

Kenmerken Pastoor Hootsmansstraat 9

Overdracht

Vraagprijs€ 450.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte426 m2
Woonoppervlakte113 m2
Inhoud691 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1962
Dak typeZadeldak
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Grotendeels dubbelglas
EnergielabelC

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers7
Aantal slaapkamers5
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Pastoor Hootsmansstraat 9

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

25.424

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

38%

20% NL

33%

20% NL

30%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod