Ga naar inhoud

Te koop: appartement Wilhelminasingel 1-10 6524 AH Nijmegen

Verkocht

€ 105.000,- v.o.n.

Op zoek naar een fijne studio in een karakteristiek herenhuis? Het kan nu! Deze studio ligt op een rustige toplocatie aan de rand van het centrum van Nijmegen, 10 minuten fietsen van de universiteit en de HAN en op wandelafstand van het NS-treinstation.

Deze sfeervolle studio is opgedeeld in een aparte keuken en een zit/slaapkamer. De keuken met inbouwapparatuur is voorzien van o.a. keramische kookplaat, afzuigkap en recent vernieuwde koelkast met vriesvak. Door de ligging op de derde woonlaag woon je hier erg rustig.

Op de derde woonlaag deel je het moderne toilet met fontein met de twee andere bewoners van deze verdieping. Ook deel je op de tweede woonlaag de linker doucheruimte met deze twee bewoners. In het souterrain is een gemeenschappelijke bergruimte. Deze ruimte is tevens voorzien van 2 wasmachines en een wasdroger, allen voor gezamenlijk gebruik. Ook de Cv-ketel, meterkast en aansluitingen voor o.a. Wifi zijn hier gesitueerd. Dit is ook een wezenlijk onderdeel van de hele woonvereniging.

Aan de Vereniging van Eigenaren (VvE) betaal je € 128,- per maand inclusief stookkosten, water en elektra, wifi, verzekering, gemeentelijke belastingen. Je spaart voor het grote onderhoud van het hele pand etc.

Algemeen:
In 2009 is het gehele pand grondig gerenoveerd en opgedeeld in zelfstandige wooneenheden. De buitenzijde is keurig onderhouden en geschilderd. Het trappenhuis is geheel voorzien van vloerbedekking om geluidsoverlast te minimaliseren. Het appartement voldoet aan de regels omtrent veiligheidseisen. Er is een brandmeldinstallatie en de wanden en deuren voldoen aan strenge (brand)veiligheidseisen.

Dit appartement maakt deel uit van een woonvereniging.
Let op, informeer vooraf bij een hypotheekadviseur naar de financieringsmogelijkheden van een woonvereniging.

Wat is een woonvereniging?
De woonvereniging is de juridische eigenaar van het gehele pand. De leden zijn de economische eigenaren. Als je een studio koopt word je automatisch lid van de woonvereniging. De leden krijgen het exclusieve recht van bewoning en gebruik van hun privéruimten en delen het gezamenlijke gebruik van de gemeenschappelijke ruimten van het pand (gang, toilet, wasruimte, fietsenberging etc).
De woonvereniging heeft regels (statuten) die zijn vastgelegd in een notariële akte. In deze statuten staan de rechten en plichten van de leden. De vereniging heeft een voorzitter, secretaris en penningmeester.
In de woonvereniging wordt ook afgesproken wat de servicekosten zijn.
De servicekosten bestaan uit de gebruikskosten, opstalverzekering, beheerskosten, reserveringen voor onderhoud. De rekening van de vereniging wordt beheerd door de penningmeester.
Naast de statuten is er een gebruiksreglement. Hierin staan praktische zaken die de leden met elkaar overeenkomen.

Lid zijn van een Woonvereniging wat betekent dat?
Je koopt als individu een lidmaatschap met daaraan vast een overeenkomst met een exclusieve gebruiksrecht van jouw studio. Hier is je studio beschreven en er is een tekening bijgevoegd. Ook de gemeenschappelijke delen/ruimtes zijn beschreven.
Als je de studio weer wilt verkopen dan verkoop je je lidmaatschap. Je treedt dan uit de woonvereniging. De koper treedt dan in tegen betaling van de koopsom van de studio. Om een lidmaatschapsrecht te wisselen betaal je ook de ledenwissel bij de notaris. Dit is Hekkelman notarissen en is vlakbij gevestigd. Hier kun je lopend naar toe.

  • 18 m2
  • 1

Kenmerken Wilhelminasingel 1-10

Overdracht

Vraagprijs€ 105.000,- v.o.n.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte18 m2
Inhoud124 m3

Bouw

SoortBovenwoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1930
Dak typeSamengesteld dak

Indeling

Aantal verdiepingen1
Aantal kamers2
Aantal slaapkamers1

Maandlasten

Ligging Wilhelminasingel 1-10

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

173.557

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

79%

20% NL

17%

20% NL

3%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod